Toitmisravi HAIGUSTE KORRAL PATSIENTIDELE JA NENDE LÄHEDASTELE

Millised on need „õiged“ toidud?

Keha peab saama piisavalt valku. Valku sisaldavaid toite võiks süüa päeva igal toidukorral. Valgurikkad toidud on linnuliha (kana, kalkun), erinevad kalad (nt tursk, räim, tuunikala, heeringas), veise-, sea- või lambaliha, munad, pähklid, seemned, kaunviljad (oad, herned, läätsed) või tofu.

Kellele sobivad piimatooted, võiks võtta oma menüüsse ka juustu ja jogurti. Neis sisalduv kaltsium ja teatud toodetele lisatud D-vitamiin aitavad hoida luud tervetena.

Hea kiudainete allikas on kindlasti täisteraviljapuder. Kiudained aitavad korrastada seedimist. Erinevad aedviljad ja puuviljad on suurepäraseks vitamiinide ja mineraalide ning kiudainete allikaks.

Toitude maitsestamiseks tasub kasutada erinevaid ürte või maitseaineid, et toit oleks vaheldusrikkam ja isuäratavam. Aeg-ajalt tasub proovida ka selliseid toite, mis veel lemmikute hulka ei kuulu.